Translate

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΑΤΑΡΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ

Στείλετε στο leonidasorf@gmail.com ένα κομμάτι από κάθε νέα έκδοση σας και θα το αναρτώ .

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Στην συντροφιά της Τετάρτης : Ποίοι και γιατί Ήμαστε και ποίοι Είμαστε !


Στο ΠΑΤΑΡΙ ενός βιβλιοπωλείου στο Χαλάνδρι, συναντιούνται από το 1995 κάθε Τετάρτη , περίπου δέκα αξιόλογοι επιστήμονες , που είναι άριστοι και πολυγραφείς λογοτέχνες και μου κάνουν την τιμή να με θεωρούν φίλο τους . Οι ΙΔΙΟΙ αυτοπαρουσιάζονται παρακάτω ,στην πρώτη ανάρτηση που έκανα σε αυτό το ιστολόγιο , το « ΠΑΤΑΡΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ» . http://patarilogotexnon.blogspot.gr/2008/02/blog-post.html (Αντί προλόγου)
 «Το Πατάρι », κατ εξοχήν λογοτεχνικό ιστολόγιο , το δημιούργησα για να κάνω γνωστό το έργο τους και στους χρήστες του διαδικτύου και είναι ανοικτό στο mail (leonidasorf@gmail.com ) να φιλοξενήσει στις σελίδες του, συνεργασίες και άλλων καταξιωμένων ,αλλά και ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΤΕΡΕΣ νέων λογοτεχνών που για πρώτη φορά παρουσιάζονται στα Ελληνικά γράμματα..Για αναρτήσεις εργασιών . e-mal leonidasorf@gmail.com . Τις εργασίες αυτές θα τις αναρτούν ή θα τις αναρτώ εγώ αρχικά στο Facebook ( Patari Logotexnon ) στην ομάδα Φίλοι Ενεργοί στο Πατάρι με την ένδειξη για ανάρτηση στο blog : http://patarilogotexnon.blogspot.gr

Η επιλογή για την ανάρτησή της κάθε εργασίας θα γίνεται  μετά από σύμφωνη γνώμη των μελών της ΟΜΑΔΑΣ Φίλοι Ενεργοί στο Πατάρι και ιδιαίτερα όσων δημοσιεύουν εργασίες τους σε αυτή την ομάδα . Την κρίση τους θα διατυπώνουν με κρυφό μήνυμα που θα μου απευθύνουν στο Facebook .  

Λεωνίδας


Τα αρχικά μέλη της ομάδας  ήταν  :

Α) Μιχάλης Δελησάββας Γιατρός : Έχει εκδώσει 6 ποιητικές συλλογές , 45 συλλογές με διηγήματα και πολλά άλλα Είναι μέλος της ΕΕΛ

Ετικέτα

Μιχάλης Δελησάββας


Β) Νικίας Λειβαδάς Κύπριος Γιατρός Ζωγράφος και Συγγραφέας με πολλές εκθέσεις και εκδόσεις

Ετικέτα

Γ) Αυγερινός Μαυριώτης : Δάσκαλος Ποιητής ζωγράφος Λαογράφος και Διηγηματογράφος Είναι μέλος της ΕΕΛ .

Ετικέτα

Αυγερινός Μαυριώτης



Δ) Επαμεινώνδας Μπαλούμης : Καθηγητής Φιλόλογος δρ της Φιλολογίας Ποιητής , διηγηματογράφος , μυθιστοριογράφος , δοκιμιογράφος και άλλα .

Ετικέτα

Ε) Δημήτρης Μποσινάκης : Κλινικός Ψυχολόγος , Ποιητής , Διηγηματογράφος ,Δοκιμιογράφος και κριτικός Μέλος της Εθν Εταιρείας Λογοτεχνών .

Ετικέτα

Δημήτρης Μποσινάκης



ΣΤ) Μιχάλης Παγούνης : Γαιολόγος : Παιδί που μεγάλωσε και σπούδασε στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης Στην Λογοτεχνία εμφανίζεται με μυθιστορήματα που αναφέρονται στον εμφύλιο και στην ζωή των Ελλήνων στις Ανατολικές Χώρες .

Ετικέτα

Ζ ) Χρήστος A. Παπαρίζος : Σύμβουλος ε.τ. του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου .

  • Διδακτορικό δίπλωμα από τη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. (1995). Επιστημονικό πεδίο: πραγματολογική γλωσσολογία και γλωσσικός σχεδιασμός – language planning. Βαθμός: άριστα.
  • Μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία – Διδακτική Ζωντανών Γλωσσών (1989). Α.Π.Θ. Φιλοσοφική Σχολή. Βαθμός: άριστα.
  • Πτυχίο Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. – Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας.
  • Πτυχίο Μαρασλείου Διδασκαλείου Δ.Ε. & Απολυτήριο Παιδαγωγικής Ακαδημίας.

Πλήθος Επιστημονικών Δημοσιεύσεων .

Η ) Αλέξανδρός – Παρασκευάς Σερενές : Ήταν Διευθυντής Ορθοπεδικής στο Κρατικό Πειραιά Έχει εκδώσει 12 ποιητικές συλλογές .

Ετικέτα

Αλέξανδρός Σερενές



Η ) Φώτης Στεργίου : Σπουδές στην Φιλοσοφική Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Bochum της Γερμανίας . Δημοσίευσε πλήθος άρθρα κριτικές και μελέτες και εξέδωσε βιβλία «Ασκήσεις λόγου» «Πρόσωπο τα λογοτεχνίας» κ.α.π .Είναι η κινητή λογοτεχνική εγκυκλοπαίδεια της συντροφιάς

Ετικέτα


Θ ) Κώστας Χελμός ΠΟΙΗΤΗΣ :

Έχει εκδώσει 8 ποιητικές συλλογές .Μέλος της ΕΕΛ

Ένα Σεμνό Βιογραφικό για ένα σεμνό άνθρωπο .

Ετικέτα

Κώστας Χελμός
 

Τα μέλη της συντροφιάς μας θα τα γνωρίσετε καλλίτερα μέσα από τα κείμενα τους


Λεωνίδας Ορφανουδάκης (φίλος και θαυμαστής τους )

Ετικέτα

Λεωνίδας Ορφανουδάκης
 

Σήμερα ( Μάιος 2013)  Από τα μέλη της συντροφιάς μας έχουν αποχωρήσει για προσωπικούς  λόγους μόνο ο Β’ )Νικίας Λειβαδάς Κύπριος ιατρός κι ο Η΄ ) Αλέξανδρός – Παρασκευάς Σερενές επίσης ιατρός . Σαν τακτικότατο μέλος έχει προστεθεί η κυρία  Ευαγγελία Μισραχή η οποία παρουσιάστηκε στη Λογοτεχνία το 1976. Το πλούσιο συγγραφικό της έργο μέχρι το 2012, αποτιμάται σε 76 τίτλους.. και σε πολλές δεκάδες κριτικές . Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έδωσε διαλέξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει λάβει μέρος σε συνέδρια κ.ο.κ.

1 σχόλιο:

Christina Linardaki είπε...

Προσωπικά δεν νομίζω ότι χρειάζεται να προσφέρετε ένα τέτοιο βήμα στους νέους δημιουργούς, τη στιγμή που όλοι (μπορούν να) έχουν πρόσβαση οπουδήποτε στο διαδίκτυο. Μου θυμίζει λίγο γενιά του '70 το πόνημα, είναι δηλαδή λίγο αναχρονιστικό, αν και οι προθέσεις σίγουρα είναι οι καλύτερες. :)