Translate

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΑΤΑΡΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ

Στείλετε στο leonidasorf@gmail.com ένα κομμάτι από κάθε νέα έκδοση σας και θα το αναρτώ .

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Είναι στη φύση του άνδρα η απιστία ;


Σας έγραψα προ ημερών πως το βασικότερο ένστικτο είναι αυτό το της διαιώνισης των ειδών  . Μάλιστα είχα συμπληρώσει πως από αυτό το ένστικτο αναπτύχθηκαν στο DNA του ανθρώπου αρετές και  συναισθήματα όπως  η αυτοθυσία των γονέων και (ειδικότερα της μητέρας)  για τα τέκνα .  Σήμερα , σχετικά με το κυρίαρχο  ένστικτο της διαιώνισης των ειδών ,  θα σας  μεταφέρω αποσπάσματα ενός άρθρου που οι Φίλοι και οι Φίλες μας , είτε τους αρέσει  στους πρώτους είτε  δεν  αρέσει  στις δεύτερες ,  θα το βρουν  όμως  γενικά πολύ ενδιαφέρον !!
Οι άνδρες έχουν την τάση να είναι άπιστοι ακόμα και στις πιο όμορφες γυναίκες , πρόκειται για το «φαινόμενο Κούλιτζ» .
Το «φαινόμενο Κούλιτζ» παρατηρήθηκε για πρώτη φορά σε ποντίκια στη δεκαετία του 1950. Οι ερευνητές έβαλαν ένα αρσενικό ποντίκι στο κλουβί μαζί με 4-5 θηλυκά που βρίσκονταν σε οίστρο, και δεν άργησαν να καταγράψουν μια φρενίτιδα συνουσιών. Σταδιακά βέβαια, η επιθυμία του αρσενικού ποντικιού για σεξ μειωνόταν και μετά από δύο μέρες, εξανεμίστηκε εντελώς, παρότι τα θηλυκά ποντίκια συνέχιζαν να στέλνουν μηνύματα 'διαθεσιμότητας'.
Οι ερευνητές υπέθεσαν ότι το αρσενικό ποντίκι είχε εξαντληθεί αλλά όταν πρόσθεσαν στο κλουβί καινούργια θηλυκά, παρατήρησαν με μεγάλη έκπληξη ότι το αρσενικό ποντίκι ξαναβρήκε το ερωτικό του σφρίγος. Άρχισε ένας δεύτερος κύκλος σεξουαλικής φρενίτιδας αλλά μόνο με τα καινούργια θηλυκά. Το φαινόμενο αυτό, δηλαδή το αρσενικό να αποφεύγει τα θηλυκά με τα οποία έχει ήδη κάνει σεξ και να αναζητά καινούργια, ισχύει σε πολλά είδη ζώων, π.χ. φίδια, ακρίδες, κριάρια, ταύρους κλπ.
Οι βιολόγοι πιστεύουν ότι  το φαινόμενο αυτό που ονομάστηκε φαινόμενο  Κούλιτζ εμφανίστηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια όταν τα αρσενικά θηλαστικά ανέπτυξαν μια στρατηγική να γονιμοποιούν όσο το δυνατόν περισσότερα θηλυκά για την επιβίωση των ειδών. Η στρατηγική αυτή ρυθμίζεται υποσυνείδητα από ένα αρχαίο μέρος του εγκεφάλου, το λιμπικό σύστημα όπου ανήκει ο υποθάλαμος ο οποίος συμμετέχει σε πολλές βασικές λειτουργίες όπως είναι ο έλεγχος της πείνας, της δίψας, του ύπνου, της θερμοκρασίας, του σεξ, της μνήμης και των συναισθημάτων. Αυτό ίσως εξηγεί το γιατί ο άνδρας, ακόμα και αν είναι ευχαριστημένος με τη μόνιμη σχέση του, εκδηλώνει συχνά την επιθυμία για καινούργιο ερωτικό ταίρι.
Ένα ανέκδοτο για τον αμερικανό πρόεδρο Κούλιτζ που έδωσε το όνομα του στο φαινόμενο .
Στη δεκαετία του 1920, ο Αμερικανός πρόεδρος Κούλιτζ επισκέφθηκε με τη γυναίκα του μια κρατική φάρμα. Το ζεύγος είχε ξεναγηθεί χωριστά, με μια μικρή χρονική διαφορά. Όταν η κυρία Κούλιτζ πέρασε μπροστά από ένα κοτέτσι ρώτησε τον ξεναγό αν ο κόκορας εκτελεί τα 'καθήκοντά' του καθημερινά. «Πολλές φορές την ημέρα, κυρία», ήταν η απάντηση του ξεναγού. «Παρακαλώ, πείτε το αυτό στον κύριο Κούλιτζ», είπε η πρώτη κυρία των ΗΠΑ. Όταν πέρασε και ο πρόεδρος από το ίδιο σημείο, ο ξεναγός του μετέφερε τα λόγια της συζύγου του. Αφού σκέφτηκε λίγο, ο Αμερικανός πρόεδρος ρώτησε: «Με την ίδια κότα κάθε φορά;» «Όχι, με άλλη κότα κάθε φορά, κύριε», απάντησε ο ξεναγός. «Παρακαλώ, πείτε το αυτό στην κυρία Κούλιτζ», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος .-.
Άλλαξα ελάχιστα σημεία του άρθρου και την σειρά των παραγράφων αλλά κυρίως παρέλειψα τμήματα του άρθρου στα οποία πλατειάζει και παραλίγο  θυματοποιεί   σχετικά τον άνδρα .  
Όλο το άρθρο μπορούν να το δουν , οι Φίλοι που έχουν ανάγκη να καθησυχάσουν την συνείδηση τους   εδώ   http://gr.news.yahoo.com/%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%86%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B6---114319634.html 

ενώ για τις Φίλες επειδή πιστεύω πως το ότι ουσιαστικό ελέχθη , δεν αξίζει τον κόπο να το δουν ..  

Δεν υπάρχουν σχόλια: