Translate

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΑΤΑΡΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ

Στείλετε στο leonidasorf@gmail.com ένα κομμάτι από κάθε νέα έκδοση σας και θα το αναρτώ .

Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2015

Θα ψηφίσω « Ο Χ Ι » στο ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Γιατί θα ψηφίσω « Ο Χ Ι » στο ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ  !!

  Η κυρία Λυμπεράκη την οποία προσωπικά υπολήπτομαι , διατύπωσε  καθώς διαβάζω   την άποψη , ότι “ Αυτοί που είναι φτωχοί κάνουν λάθος επιλογές σε κρίσιμες στιγμές “   Καθώς Είμαι κι εγώ φτωχός και οι στιγμές είναι κρίσιμές , κινδυνεύω να κάνω λάθος και Θέλω να βρεθεί κάποιος πλούσιος να μου εξηγήσει αν και που κάνω λάθος σκέψεις !
Σκέπτομαι λοιπόν , αρχικά , να ψηφίσω { Ο Χ Ι } στο δημοψήφισμα αφού νομίζω ότι στο αν η Πατρίδα μου τους προσεχείς μήνες ή έτη  θα είναι Μέσα ή Έξω στην Ευρώπη και στο Ευρώ  εξαρτάται από πολλές άλλες Παραμέτρους και καθόλου από το Ναι ή το ΟΧΙ που θα ψηφίσω εγώ . Είναι σαφέστατο σ΄ εμένα ότι με το Ο Χ Ι μου , απλά δηλώνω ότι δεν εξουσιοδοτώ την κυβέρνηση να υπογράψει μια συμφωνία (το νέο ΜΝΗΜΟΝΙΟ) όμοιο με αυτά που εφαρμόζονται τα τελευταία πέντε χρόνια όπως το πρότειναν οι δανειστές ! Κατάλαβα πλέον ότι με τα Μνημόνια εγώ (ο φτωχός ) μαζί με τους άλλους φτωχούς πληρώνουμε ΕΝΑ ΧΡΕΟΣ το οποίο όλοι συμφωνούν ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ . Πάει να πει με απλά λόγια ένα  δάνειο που δεν μπορεί να εξοφληθεί ποτέ με τον τρόπο που προτείνουν οι δανειστές αν και οι Έλληνες εξαθλιώνονται κάθε χρόνο και θα εξαθλιώνονται σε κάθε γενιά και περισσότερο , αφου τα μέτρα που πρότειναν είναι όμοια με τα μέτρα που ζήσαμε , καθώς εφαρμοζόταν εδώ από το 2010 μέχρι τον Ιανουάριο  του 15  και είχαν αποτύχει . 
Κατανοώ βέβαια την συμπεριφορά των Ευρωπαϊκών Κυβερνήσεων οι οποίες για να σώσουν τις Τράπεζές τους από μαζική  χρεοκοπία , μετέφεραν ( καλώς ή κακώς , δεν θα το σχολιάσω τώρα εδώ ) τα χρέη των Τραπεζών τους στους φορολογούμενούς τους , τους οποίους υποχρεώνουν  με μέτρα λιτότητας όπως γινόταν και στην Ελλάδα να τα εξοφλούν .  Με ευθύνη των Ελληνικών Κυβερνήσεων αλλά και της Τρόικας ,  και καθώς το ίδιο το πρόγραμμα (διάσωσης ;) ήταν λάθος , εδώ αποτύγχανε συνεχώς   . 
Δυστυχώς ενώ τώρα με την νέα Ελληνική Κυβέρνηση οι Ευρωπαίοι , αν και είχαν την ευκαιρία να διορθώσουν τα λάθη και να καταλήξουν σε μία αμοιβαίως  επωφελή  και δίκαιη λύση δεν την θέλησαν . Αυτό παρά την δική μας θέληση , δεν έγινε νομίζω για δύο λόγους . Αφενός μεν διότι κάτι τέτοιο θα είχε σαν αποτέλεσμα στην Ελλάδα να σβήσουν από τον πολιτικό χάρτη οι συνεργοί τους  στα προηγούμενα μνημόνια πολιτικοί , και αφετέρου διότι φοβούται πως αν υποχωρήσουν στα δίκαια αιτήματα των Ελλήνων  αυτό θα αποτελούσε , κακό κατ΄ αυτούς προηγούμενο και για τους άλλους λαούς και τις Κυβερνήσεις της Ευρώπης όπου εφαρμόζοντε παρόμοια προγράμματα λιτότητας !
Εξέτασα βέβαια και το ενδεχόμενο να ψηφίσω ΝΑΙ στο Δημοψήφισμα . Άκουσα και διάβασα τα επιχειρήματα υπέρ του ΝΑΙ  , και παρατήρησα και ποίοι , κατα κανόνα τα προέβαλλαν και τα υποστήριζαν .  Το μόνο επίχείρημα υπέρ του ΝΑΙ το οποίο Ντόπιοι και Ξένοι προβάλλουν πιεστικά είναι ΝΑΙ για να ΜΕΙΝΟΥΜΕ στο ΕΥΡΩ και την ΕΥΡΩΠΗ! 
 ΔΕΝ βρήκα όμως καμία λογική ΣΧΕΣΗ αιτίου και αποτελέσματος , ανάμεσα σε αυτά τα δυο , εκτός  βέβαια αν εννοούν ότι αν θα ψηφισω ΝΑΙ θα υποχρεωθει η Κυβέρνηση μας να υπογράψει και να υπογράφει στο μέλλον τους οποιουσδήποτε όρους ξεπουλήματος της Ελλάδας για να εξοφλουν τα δάνεια και έτσι να παραμένουμε στο Ευρώ και στην Ευρώπη , οπότε φυσικά η απάντηση μου είναι και πάλι “  Ο Χ Ι “  στο ναι και  ξέρω ότι δεν μπορουν να μας διώξουν από την ΕΥΡΩΠΗ αν δεν θελήσουμε εμείς κάποτε να φύγουμε  .
Από την άλλη βλέπω καθαρά ότι το (ΝΑΙ)  θα είναι συγχωροχάρτι στους εντός και Εκτός  Ελλάδος , για κάθε τυχόν ανόμημα τους σχετικό με τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ που έχουν ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ μέχρι τώρα ή θα υπογραφούν στο μέλλον ! Υποθέσω μάλιστα  πως αυτός είναι και ο κύριος λόγος του λυσσαλέου ΥΠΕΡ του ΝΑΙ κοινού αγώνα των Μέσα και των Έξω  από την Ελλάδα , τον οποίο ζούμε όλοι ! Επιπλέον και εξίσου σημαντικό είναι ότι το ΝΑΙ  θα σημαίνει και θα είναι  , παραδοχή όλων των χρεών μας κατά το  Αγγλικό δίκαιο αφού ο λαός θα έχει πλέον αποφανθεί θετικά με ” ΝΑΙ “ υπέρ του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ . Έτσι με το ΝΑΙ θα στερήσω από τις παρούσες και από μελλοντικές ακόμα γενιές Ελλήνων το δικαίωμα (και τα επιχειρήματα ) να κηρύξουν ΕΠΑΧΘΕΣ και Παράνομο το χρέος και να ζητήσουν διαγραφή του και Ευθύνες  . Εγώ και για τους λόγους αυτούς Δηλώνω ότι δεν μπορώ να ψηφίσω ΝΑΙ και θα ψηφίσω “  Ο Χ Ι” !!
 Σε όσους μάλιστα σκοπεύουν να ψηφίσουν ΝΑΙ,  και είναι πολλοί , αφού όπως βλέπω ακολουθούν τη γραμμή που τους δίνουν τα κόμματα που Ψήφισαν στις Εθνικές Εκλογές , κάποιος πρέπει να εξηγήσει τι σημαίνει το ΝΑΙ ,  και την διαφορα που έχει ένα Δημοψήφισμα απο τις Εκλογές .  Να τους πει ότι η λάθος ψήφος  - Ναι -  ή Οχι στο Δημοψήφισμα κάνει χίλιες φορές μεγαλύτερη ζημία στον τόπο από μια λάθος ψήφο στις Εθνικές εκλογές  !!!!   
Καθώς τέλως βλέπω ότι οι Θεσμοί δεν έκαναν καμία προσπάθεια συμβιβασμού για να ματαιωθεί το Δημοψήφισμά , φοβούμαι ότι υπάρχουν κρυφές δημοσκοπήσεις που  δείχνουν ότι η προπαγάνδα , ο εμπαιγμός και η προσπάθεια κατατρομοκράτησης του λαού , έχει πιάσει τόπο και το ΝΑΙ προηγείται με διαφορά από το  Ο Χ Ι . Για αυτό είμαι βέβαιος ότι κανείς δεν θα ασχοληθεί με εμένα για να μου εξηγήσει που θα κάνω λάθος  που θα ψηφίσω  « Ο Χ Ι » !!


Λεωνίδας Ορφανουδάκης

1 σχόλιο:

Γιώργος Πρίμπας είπε...

καλημέρα σας!
Εξαιρετική, μετρημένη χωρίς ακραίες αναφορές, λογική και πειστική ανάλυση.
ΟΧΙ λοιπόν.
-------
Και πάνω από όλα ΟΧΙ σε όσους αμφισβητούν τη δημοκρατία εν ονόματι των "ειδημόνων", αυτών δηλαδή που καθαρίζουν με ένα κάναμε λάθος πολλαπλασιαστή κλπ.