Translate

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΑΤΑΡΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ

Στείλετε στο leonidasorf@gmail.com ένα κομμάτι από κάθε νέα έκδοση σας και θα το αναρτώ .

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008

ΣΤΟ ΠΑΤΑΡΙ (ΠΟΙΟΙ ΗΜΑΣΤΕ !)

ΤΟ ΠΑΤΑΡΙ

Αντί προλόγου

Μια παρέα από δέκα περίπου άτομα, από όλα σχεδόν τα μέρη της Ελλάδας , από την Κρήτη ως την Θράκη που παροικούμε (ουσιαστικά εκτώς των τειχών) στο Χαλάνδρι, μαζευόμαστε κάθε Τετάρτη μεσημέρι εδώ και τρία τέσσερα χρόνια, στο πατάρι ενός βιβλιοπωλείου της πόλης.... Η ιστορία μας μικρή και άγνωστη . Ξεκινήσαμε έτσι χωρίς προγράμματα και διακηρύξεις με μοναδικό σκοπό να μην βουλιάξουμε στον εαυτό μας .

Μοναχικοί απροσκύνητοι, απαγγέλουμε τα φθαρμένα μας όνειρα και μιλούμε επί παντός επιστητού . Φορτωμένοι με πολύχρονη συγγραφική δράση και πολλή γνώση, άγνωστοι εν πολλοίς, παρά ταύτα και «απαράσημοι», μιλούμε , ακούμε , ζυγίζουμε τα προβεβλημένα και μετά το αλώνισμα και το λίχνισμα ,πετάμε τα σκύβαλα και κρατάμε τα σταρόσπυρα κρίνοντας τους «περιούσιους» της τέχνης .

Δεν κομίζουμε «γλαύκα εις ΑΘΗΝΑΣ» θέλουμε με τούτο το περιοδικό να προσφέρουμε στον αναγνώστη μια ανθοδέσμη από αφορμές, για αναπόληση , για ρεμβασμό για νοσταλγία .

Λογοτεχνικά κατατάσσουμε τους εαυτούς μας στην β΄ μεταπολεμική γενιά της Κατοχής . Τούτο εδώ το έντυπο μας «Το Πατάρι», κατ` εξοχήν λογοτεχνικό περιοδικό, η παρουσία και η φωνή μας, δείγμα γραφής και ανάσα, φιλοδοξεί να φιλοξενήσει στις σελίδες του, συνεργασίες καταξιωμένων αλλά και νέων που για πρώτη φορά παρουσιάζονται στα Ελληνικά γράμματα.

Τα μέλη της ομάδας είναι :

Α) Μιχάλης Δελησάββας Γιατρός : Έχει εκδώσει 6 ποιητικές συλλογές , 45 συλλογές με διηγήματα και πολλά άλλα । Είναι μέλος της ΕΕΛ

Ετικέτα

Μιχάλης Δελησάββας


Β) Νικίας Λειβαδάς Κύπριος Γιατρός Ζωγράφος και Συγγραφέας με πολλές εκθέσεις και εκδόσεις

Ετικέτα

Γ) Αυγερινός Μαυριώτης : Δάσκαλος Ποιητής ζωγράφος Λαογράφος και Διηγηματογράφος ।Είναι μέλος της ΕΕΛ .

Ετικέτα

Αυγερινός Μαυριώτης


Δ) Επαμεινώνδας Μπαλούμης : Καθηγητής Φιλόλογος δρ της Φιλολογίας । Ποιητής , διηγηματογράφος , μυθιστοριογράφος , δοκιμιογράφος και άλλα .

Ετικέτα

Ε) Δημήτρης Μποσινάκης : Κλινικός Ψυχολόγος , Ποιητής , Διηγηματογράφος ,Δοκιμιογράφος και κριτικός ।Μέλος της Εθν Εταιρείας Λογοτεχνών .

Ετικέτα

Δημήτρης Μποσινάκης


ΣΤ) Μιχάλης Παγούνης : Γαιολόγος : Παιδί που μεγάλωσε και σπούδασε στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης ।Στην Λογοτεχνία εμφανίζεται με μυθιστορήματα που αναφέρονται στον εμφύλιο και στην ζωή των Ελλήνων στις Ανατολικές Χώρες .

Ετικέτα

Ζ ) Χρήστος A. Παπαρίζος Σύμβουλος ε.τ. του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου .

  • Διδακτορικό δίπλωμα από τη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. (1995). Επιστημονικό πεδίο: πραγματολογική γλωσσολογία και γλωσσικός σχεδιασμός – language planning. Βαθμός: άριστα.
  • Μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία – Διδακτική Ζωντανών Γλωσσών (1989). Α.Π.Θ. Φιλοσοφική Σχολή. Βαθμός: άριστα.
  • Πτυχίο Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. – Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας.
  • Πτυχίο Μαρασλείου Διδασκαλείου Δ.Ε. & Απολυτήριο Παιδαγωγικής Ακαδημίας.

Πλήθος Επιστημονικών Δημοσιεύσεων .

Η ) Αλέξανδρός – Παρασκευάς Σερενές : Ήταν Διευθυντής Ορθοπεδικής στο Κρατικό Πειραιά ।Έχει εκδώσει 12 ποιητικές συλλογές .

Ετικέτα

Αλέξανδρός Σερενές


Η ) Φώτης Στεργίου : Σπουδές στην Φιλοσοφική Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Bochum της Γερμανίας . Δημοσίευσε πλήθος άρθρα κριτικές και μελέτες και εξέδωσε βιβλία «Ασκήσεις λόγου» «Πρόσωπο τα λογοτεχνίας» κ.α.π . Είναι η κινητή λογοτεχνική εγκυκλοπαίδεια της συντροφιάς ।

Ετικέτα

Θ ) Κώστας Χελμός ΠΟΙΗΤΗΣ :

Έχει εκδώσει 8 ποιητικές συλλογές . Μέλος της ΕΕΛ

Ένα Σεμνό Βιογραφικό για ένα σεμνό άνθρωπο .

Τα μέλη της συντροφιάς μας θα τα γνωρίσετε καλλίτερα μέσα από τα κείμενα τους।

Ετικέτα

Κώστας Χελμός


Λεωνίδας Ορφανουδάκης (φίλος και θαυμαστής τους )

Ετικέτα

Λεωνίδας Ορφανουδάκης